Έλληνας φοιτητής δημιουργεί Λογισμικό Αναγνώρισης Ψευδών Ειδήσεων στο διαδίκτυο


Ο Βαλεντίνος Τζέκας,  20χρονος φοιτητής πληροφορικής από το πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, δημιούργησε λογισμικό αναγνώρισης των ψευδών ειδήσεων που διαδίδονται στο διαδίκτυο. Το FightHoax αποτελεί παγκόσμια καινοτομία, επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν άμεσα οποιαδήποτε είδηση αναρτάται, αξιολογώντας την εγκυρότητά της.
Ο Έλληνας φοιτητής εκφράζει πως διαδικτυακοί κολοσσοί όπως η Google και το Facebook, θα αξιοποιήσουν το πρωτοποριακό λογισμικό που δημιούργησε  στα πλαίσια των προσπαθειών τους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των Fake News, αγοράζοντας και ενσωματώνοντας το πρόγραμμα στις πλατφόρμες τους.

Η πατέντα του 20χρονου Βαλεντίνου ακολουθεί την υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου σχετικού ενδιαφέροντος στη Γερμανία, που αναγνωρίζει στις διαδικτυακές πλατφόρμες το δικαίωμα να αφαιρούν ανυπόστατα άρθρα.

Εντός των επόμενων μηνών, ο φοιτητής θα μεταβεί και στις Βρυξέλλες, ώστε να παρουσιάσει στην Ευρωβουλή το πρόγραμμα του και τις λύσεις που αυτό προσφέρει στο πρόβλημα των ψευδών ειδήσεων.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/technology/article/347488/fighthoax-20hronos-ellinas-foititis-kainotomei-sti-mahi-kata-ton-fake-news/#ixzz4uLfNqzDN
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook