Αύξηση του χρόνου βίντεο στο Instagram στα 60”


Αξιοποιώντας την εξαιρετικά σημαντική αύξηση του χρόνου παρακολούθησης σύντομων βίντεο στην υπηρεσία κατά 40% το τελευταίο εξάμηνο, το Instagram αυξάνει την επιτρεπτή διάρκεια από τα 15 στα 60 δευτερόλεπτα. H δυνατότητα θα διατεθεί σταδιακά σε χρήστες ανά τον κόσμο και αναμένεται να ολοκληρωθεί «τους επόμενους μήνες», αναφέρεται σε σχετικό blog post της υπηρεσίας διαμοιρασμού φωτογραφιών και βίντεο.

H υπηρεσία επιδεικνύει βίντεο που έχουν ανεβάσει οι πλέον δημοφιλείς δημιουργοί στο Instagram, όπως η Bretman Rock (@bretmanrock, makeup tutorial) ή η Selena Gomez (@selenagomez).

Επίσης, οι κάτοχοι συσκευών iOS, δηλαδή iPhone και iPad, θα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν βίντεο από τη σύνθεση πολλαπλών λήψεων. Το λεγόμενο multi-clip video υποστηρίζεται από τη νεότερη έκδοση του app της υπηρεσίας, την έκδοση 7.19, διαθέσιμη στο App Store. Η εφαρμογή υποστηρίζει την προσθήκη εφέ, φίλτρων, λεζάντας και της τοποθεσίας του χρήστη, ενώ δεν επιτρέπεται στην περίπτωση αυτή το ανέβασμα με οριζόντιο ή κατακόρυφο προσανατολισμό. Τέλος, επιτρέπεται η λήψη βίντεο με πολλά κλιπ (πατώντας το κουμπί εγγραφής -ένας κόκκινος κύκλος- ξεκινά η εγγραφή, πατώντας το ξανά σταματά και κρατώντας το παρατεταμένα ξεκινά η λήψη του επόμενου κλιπ, από τη σύνθεση των οποίων προκύπτει το τελικό).

Το Instagram δεν υποστηρίζει την δημιουργία βίντεο με πολλά βιντεοκλίπ σε συσκευές Android.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε την αύξηση της διάρκειας του βίντεο και των πολλαπλών βιντεοκλίπ σε iOS, ως μέρος μιας σειράς αλλαγών που σχεδιάζονται στην υπηρεσία.