Φήμες ότι το facebook ετοιμάζει συσκευή για video chatting με τεχνητή νοημοσύνη


Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν φήμες για πιθανή κατασκευή ηχείου-προσωπικού βοηθού με οθόνη 15” από τη Facebook και σήμερα έρχονται στο προσκήνιο περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις από το Bloomberg. Σύμφωνα με το δίκτυο, οι φήμες αφορούσαν τελικά δύο προϊόντα, ένα με οθόνη 15” για video chatting και ένα ηχείο-προσωπικό βοηθό τύπου Amazon Echo με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει η Facebook.

Η συσκευή για video chatting λέγεται ότι διαθέτει ευρυγώνια κάμερα, ηχείο, μικρόφωνο και βάση στήριξης, αλλά και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για αυτόματη βελτιστοποίηση της εικόνας (π.χ. zoom και face lock) και του ήχου. Ακούγεται και η δοκιμή κάμερας 360°, αλλά φαίνεται ότι δεν θα προλάβουν να την ενσωματώσουν σε αυτήν την πρώτη έκδοση της συσκευής που αναμένεται στις αρχές του 2018. Το λειτουργικό σύστημα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το Android OS.

Σχετικά με τις τιμές τους, το Bloomberg αναφέρει ότι το ηχείο θα κοστίζει περίπου $100, ενώ η συσκευή video chatting “μερικές εκατοντάδες δολάρια”.