Βρες δουλειά μέσω Facebook


Σε μια προσπάθεια του Facebook να βοηθήσει τους χρήστες του να βρουν δουλειά, ξεκινάει μια νέα υπηρεσία με αγγελίες για εύρεση εργασίας τις οποίες και θα συγκεντρώνει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον. Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα, με βάση τη τοποθεσία του και τις δεξιότητες του να ανατρέχει στη συγκεκριμένη υπηρεσία για να δει τις διαθέσιμες, για τα δικά του κριτήρια, θέσεις!

Αρωγοί σε αυτή τη προσπάθεια είναι μεγάλες εταιρείες από το χώρο ευρέσεως εργασίας όπως η Branch Out, η Direct Employers Association, η Jobsite, η Work4Labs και Monster.com οι οποίες παρουσιάζουν τις θέσεις εργασίας.

Η εφαρμογή που ετοιμάζει το Facebook είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που θα βοηθήσει τους χρήστες να βρουν δουλειά μέσα από το Facebook. Το Facebook θα δίνει συμβουλές για τους ανέργους καθώς και προτάσεις για το πως μπορούν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους. Σύμφωνα με την εταιρεία, το 50% των εργοδοτών χρησιμοποιεί το Facebook στη διαδικασία πρόσληψης ενός υπαλλήλου.
Δε μπορούμε παρά να επιβραβεύσουμε αυτή τη προσπάθεια με την ελπίδα και άλλα Social Media να την ακολουθήσουν! Η ανεργεία μαστίζει κυρίως τους νέους! Άρα τι ποιο ωφέλιμο για αυτά τα παιδιά να μπορούν να ενημερώνονται για νέες θέσεις εργασίας από εκείνα τα μέσα στα οποία καταναλώνουν ώρες σε καθημερινή βάση!

Τα social media είναι μια δύναμη παγκόσμια όπως όμως είναι και η κρίση που μαστίζει κυρίως την Ευρώπη! Είναι καιρός, τα δίκτυα αυτά να προσφέρουν κάτι πίσω σε όλους εκείνους τους νέους ανθρώπους που τόσα χρόνια τα στηρίζουν και τα έχουν φέρει σε αυτό το σημείο! Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από τη συμβολή τους στη καταπολέμηση του Νο1 εχθρού! Την ανεργίας!